Sami Kontio Challenge Esiintyjät

Mistä kyse?"Sami Kontio Challenge lentonäytöksen ideologia on hyvin yksinkertainen. Koska Suomessa ei olla nähty suuremmassa mittakaavassa lentämistä Unlimited-tasolla, niin ajatuksena oli tuoda kilpailijoita maailmalta tänne näyttämään, mitä Unlimited-lentäminen oikein on. Sami Kontio Challenge lentonäytös tuo modernin taitolentomaailman kaikki osat kerralla samaan näytökseen. Alla on esiteltynä osiot, jotka tulette näkemään Sami Kontio Challengen Jyväskylän lentonäytöksessä, sanoo KontioOsio 1

Sami Kontio Challenge - Rata

klikkaa isommaksi

Ensimmäisessä osiossa kilpailijat näyttävät kilometrin kuutiossa, mitä nykyaikaisella taitolentokoneella voi tehdä korostaen ohjelmaansa musiikilla ja savuilla. Ohjelman pituus on 4 minuuttia ja suoritusten alaraja on 200 jalkaa (60 m). Esiintyjien ohjelmissa tulee olemaan hyrräliikkeitä, joilla kone saadaan moottorin hyrrävoimia hyödyntäen lentotiloihin, mikä aerodynamiikan peruslakien mukaan ei ole mahdollista. Tarjolla on lattakierteitä, pyrstöluisuja, liikeitä joita ei voi sanoin kuvata yms. Vain esiintyjien mielikuvitus on rajoituksena, millaisia liikeyhdistelemiä nähdään.
Osio 2Sami Kontio Challenge - Rata

klikkaa isommaksi

Sami Kontio Challengen toisessa osiossa esittelemme ,kuinka taitolentokoneilla pujotellaan korkeuden ollessa 10 metriä ja nopeuden noustessa 360km/h. Pujottelun aikana esiintyjiin kohdistuu hetkittäin jopa 10g:n kuormitus. Rata tullaan lentämään läpi kolmeen kertaan kunkin pilotin toimesta. Pujottelurata pitää lentää ennalta annetun ohjeistuksen mukaan ja alin sallittu lentokorkeus on merkitty ilmatolpaan mustalla raidalla. Ilmatolpan musta kärki määrittää maksimi lentokorkeuden.